Sydney Adelaide Canberra

Hur SWEA startades i Sydney Adelaide Canberra

Vad roligt att du hittat hit och kanske redan blivit medlem eller så är du nyfiken på vårt SWEA-gäng och vill veta mer! Du är lika välkommen oavsett!

SWEA SAC – SYDNEY ADELAIDE CANBERRA är en lokal avdelning och vi ingår i SWEAs Region Asien Oceanien (ASOC), tillsammans med Bangkok, Beijing, Hong Kong, Kuala Lumpur, Melbourne, Perth, Seoul, Singapore och Tokyo.

SWEA är en global ideell förening för svenskor och svensktalande kvinnor över 18 år som är eller har varit bosatta utanför Sverige. SWEA har som målsättning att värna om det svenska språket, att stödja och sprida kännedom om svensk kultur och svenska traditioner samt att förmedla personliga och professionella kontakter. SWEA är den största Sverigefrämjande organisationen utanför Sverige och startades i USA 1979. Prinsessan Christina är föreningens hedersordförande. Idag har SWEA över 6000 medlemmar i ett 70-tal lokalföreningar i ett 30-tal länder på fem kontinenter.

SWEA Internationals ordförande heter Catarina Hansson från Perth och Linda Kristensson i Sydney är vår avdelningsordförande för SWEA Sydney Adelaide Canberra.

SWEA etablerar ett nätverk för svenska kvinnor över hela världen och blir på en och samma gång din lokala träffpunkt och ditt globala skyddsnät. SWEA SAC spänner över tre städer och samarbetar med övriga SWEA-avdelningar i Australien både i Perth och Melbourne. SWEA-medlemskapet bidrar till att göra livet utomlands lättare och framförallt roligare och det ger stöd vid eventuell flytt till annat land eller hem till Sverige. Med SWEA kan du fortfarande vara svensk fast långt hemifrån.

SWEA stöder allt svenskt och donerar årligen runt 2 miljoner kronor i form av donationer och stipendier centralt och därutöver samlar avdelningar in och donerar till egna eller gemensamma projekt.

SWEA SAC erbjuder ett varierat program både lokalt i våra tre städer men också en del gemensamma event för hela avdelningen.

 

swea-sydney-adelaide-canberra-symbol-original-rgb